Sport hypnos 6 nycklar till framgång
Hypnos och hypnosterapi i Falun

Sport hypnos - mental träning

Mental träning med hjälp av sport hypnos är ett oerhört effektivt sätt att öka din förmåga att prestera. Har du inte nått de resultat som du vill, trots träning inom din sport eller idrott. Då kan mental träning med hjälp av sport hypnos vara det som hjälper dig till nästa nivå.

Nå toppresultat med hjälp av den här djupare formen av mental träning som de i USA kallar Sport hypnos, förfina tekniken, skapa nya muskelminnen, lär dig att slappna av vid stora tävlingar, prestera på topp när det gäller. Använd dig av 6 nyklar till framgång i grupp eller enskilt. Släpp din egna begränsningar med hjälp av mental träning med hjälp av sport hypnos och hypnosterapi

 

Foto: Margareta Hessling

 

Certifierad av NGH, genom Laura King, i sport hypnos och golf hypnos

Laura King arbetar med både amatörer och professionella atleter sedan 15 år tillbaka. De professionella atleterna har deltagit i både VM och OS i olika sporter, allt från hästsport, friidrott, simning, löpning, tennis, golf etc.

 

6 nycklar till framgång

1. Att vara lugn avslappnad och samlad

2. Positivt Självprat

3. Koncentration

4. Släppa prestationsångesten

5. Hantera rädsla

6. Att nå topp resultat

 

1. Att vara lugn avslappnad och samlad

Mental press skapar spänning i musklerna. Topp prestation sker lättare när du får tillgång till din fysiska och mentala avslappning. Hypnos och självhypnos är ett otroligt bra redskap för stressreduktion. Jag hjälper dig att bli av med negativa fysisk och mental spänning som finns i din kropp och ersätter det med en känsla av lugn och harmoni i både kropp och själ.

 

När du släpper spänningarna känner du dig mer:

 • Tillfreds
 • Dina muskler blir lika ömma
 • Du blir mer alert
 • Du har lättare för att lära
 • Ökad känslan av glädje
 • Får en känsla av frid

 

Känslan av intensiv avslappning är härlig men har också ett syfte. När du slappnar av tillåter du ditt undermedvetna att fungera utan att det medvetna påverkar. Genom att använda dig av hypnos kan du skapa en förändring direkt och därmed skapa en annan kommunikation mellan din hjärna och din kropp. Du skapar därmed det optimala sättet för dina muskler att göra sitt jobb utan störningar från ditt medvetande.

 

2. Positivt Självprat

Självprat är den interna dialogen du har eller det du säger högt om dig själv eller en situation. Hjärnforskare säger att vårat självprat genererar ca. 150 – 300 ord/minut.

 

Med negativt självprat skapar begräsningar för vad du tror att du kan göra och prestera.

 

Negativt självprat:

 • Fokuserar på dåtid eller framtid
 • Tänker bara på slutresultatet
 • Fokuserar på faktorer som du inte kan påverka
 • Kräver perfektion

 

Med hjälp av hypnos kan du mycket lättare förändra ditt självprat till att bli positivt och därmed skapa förväntningen att lyckas, istället för att misslyckas.

 

Det är viktigt att du blire och är medveten om den självkritik du ger dig själv och vänder det till positivt självprat som stärker. Detta är lika viktigt som att träna på själva idrottstekniken som krävs för att du ska kunna utöva en sport eller idrott. Genom hypnos är det mycket snabbare och lättare att eliminera det som är negativt och förändra det till positiva känslor .

 

3. Koncentration

Har du svårt med koncentrationen? Har du svårt att fokusera?

Det du vill koncentrera dig på i alla lägen är din topp prestation hur du når dit och hur du har den när du tävlar. Människor som har svårt att koncentrera sig säger ofta att de har svårt att fokusera och blir därför lätt distraheradeav det som finns runt omkring.

 

Vanliga orsaker till att tappa fokus:

 • Oro för hur bra dina medtävlande är, är du tillräckligt bra för att möta dem
 • Dåligt självförtroende
 • Distraktioner runt omkring dig
 • Vara uttråkad

 

När du tappar fokus:

 • Oro och nervositet påverkar kroppen
 • Stelhet i nacke och axlar
 • Mage och ben blir stela
 • Armar och händer blir stela

 

Koncentration handlar om att kunna fokusera och vara i nuet så att du kan prestera det när det gäller.

Hypnos hjälper dig med att ta bort de blockeringar som finns i det undermedvetna som hindrar dig från att kunna fokusera till max.

Genom hypnos kan du förbereda dig i ett tillstånd där distraktioner inte finns, och i det tillståndet blir du inte distraherad av det som händer runt omkring dig. Ju mer du tränar på detta ju mer kontroll får du genom självdisciplin, medvetenhet och koncentration.

 

4. Släppa prestationsångesten

Det finns många idrottsmän och kvinnor som presterar på topp när de tränar men kan inte prestera när det är tävling, prestationsångest.

 

Genom hypnos får du hjälp att mentalt förbereda dig inför en tävling och du får redskap för att öka din självdisciplin, din självmedvetenhet och koncentration och därmed vara i nuet och därmed ha full koncentration på den uppgift du har framför dig. Du kan därmed ta en utmaning åt gången och byta ut ångestkänslan mot en vinnarkänsla och vara ”in the Zone”

 

5. Hantera rädsla

Rädsla är en smärtsam känsla som kan triggas igång av något som är verkligt eller en fantasi. Det undermedvetna kan inte skilja mellan verklighet och fantasi så oavsett vilket, blir reaktionen lika kraftfull. När du känner rädsla stoppas inlärningsprocessen.

 

Vad är du rädd för? Hur påverkar det dig? Vad är det som triggar igång rädslan? Är du rädd för vissa konkurrenter? Är du rädd för vissa banor, arenor?

 

Med hjälp av hypnos får du hjälp att transformera ”rösten” om tidigare ”misslyckanden” och förändra den ”rösten” till positiva tankar om framgång. Du lär dig tekniker för att eliminera det negativa tankarna.

 

6. Att nå topp resultat

Dömer du dig själv för det som hänt i det förflutna? Kanske har du gjort något eller några "misstag" som gjort att du inte vann en tävling. Om du vill bli och fortsätta att vara att vara framgångsrik så måste du släppa det som hänt och sluta att slå på dig själv för det som hände.

 

Om du slår på dig själv för gamla "misstag" fråga dig själv:

 • Har det hjälpt dig att du slagit på dig själv för att du gjorde ”fel” och ”misslyckades”?
 • Har det fått dig att må bättre?
 • Har det förbättrat dina prestationer?

 

Med hjälp av hypnos kan du kommunicera med ditt undermedvetna och omprogrammera dig själv till framgång. När du förbereder dig genom avslappning, visualisering och suggestioner får du bättre fokus och kan koncentrera dig på ett helt annat sätt.

 

Lagen om vårt medvetande

 • Vad du tänker är vad du skapar, vad du förväntar dig blir din verklighet
 • Varje tanke skapar en reaktion, du kan inte gömma dig från dina känslor och idéer
 • Fantasin är starkare än verkligheten, fantasin vinner alltid
 • Dina vanor är ditt liv, 98 % av vad vi gör är en vana
 • Andas inte in negativa tankar
 • Du kan välja din attityd
 • Reaktioner måste kunna hanteras
 • Tankar måste hållas vid liv för att fortsätta att leva
 • Ha en attityd av tacksamhet

 

Kontakt: hypnos@hypnosochcoaching.se

Tel: 0739 648 700

 

 

Facebook/Hypnos & Coaching

 

 

 

 
 
 

www.hypnosochcoaching.se

Presentkort finns att köpa på valfri summa

 

Kurs i självhpnos

 

Kurs i sommar och till hösten

 

 

Maila in namn, adress och telefon

hypnos@hypnosochcoaching.se

 

Skriv ditt namn och "kurs självhypnos"

Inbetalas på

bg 507-8266 eller med Swish 123 131 27 92

 

Testimonial

Det är helt fantastiskt! Nu tar det mig mindre än 1 minut att komma ner i ett djupt meditativt tillstånd som tidigare tog mig över 20 min. Och det är stor skillnad mot att bara köra affirmationen.

Pelle A

 

Testimonial

Efter att jag på hälsomässan i Rättvik, hört Margaretas föreläsning om hypnos, blev jag nyfiken och anmälde mig till hennes självhypnoskurs.

Innan jag gick till kursen trodde jag att jag kunde meditera men det är något helt annat nu, jag når mycket djupare in i meditationen och att jag dessutom kan lägga in suggestioner gör att min självkänsla ökar rejält.

Cajsa